Trofee├źn
De Kleppertrofee
In 2009 werd voor het eerst de Kleppertrofee uitgereikt aan de beste Jeugdsauwelaar. De Kleppertrofee, de naam zegt het al, beeld zogenaamde "kleppers" uit. Dit is al een zeer oud muziekinstrument, dat vele jaren bespeeld werd door Thijs van Groesen, een oud inwoner van Den Hout. Het "klepperen" bracht leven in de brouwerij en er werd veelal lekker meegezongen met de melodie. Daarnaast staat "klepperen" ook voor mauwen, zwetsen, ouwehoeren, enfin sauwelen dus. Vandaar dat we gekozen hebben voor een trofee die dit alles uitbeeld, de "Kleppertrofee".
 

De Kleppertrofee is een wisselbeker, zelfs win je hem drie jaar achter elkaar, je moet de trofee gewoon weer inleveren. De winnaars worden wel op de trofee vermeld. Zo blijven de winnaars toch verbonden aan de trofee.Wilco van der Schriek is de ontwerper van de "Kleppertrofee". De firma Segeren uit Made heeft de trofee geschonken, het Easy Rider Team (tractorpulling) heeft de "voet" gesponsord.

kleppertroffee
Het Narreke (klik hier voor de winnaars)
Het Narreke, dat staat voor zottigheid / leut, is voor de beste Bonte Avond act. Dit is tevens een wisseltrofee, die al een paar jaar van deelnemer is veranderd.
 
kikker
Webmaster: Jan Pheninckx Copyright: Jeugdsauwelen.nl - design by Petra en Julian van Groesen